آشنایی با رنگ و رنگرزی در قالی بافی (11): زردچوبه
Tuesday, June 13, 2017
زردچوبه
زردچوبه از گیاهان تیره ی زنجبیل و نام علمی آن CURCUMA LONGA است. گیاهی است که در ایران زیاد می روید و از ساقه ی زیرزمینی آن زردچوبه ی معمولی را به دست می آوردند.
مصرف عمده ی زردچوبه در آشپزی است. در رنگرزی زردچوبه با دندانه ی زاج سفید، رنگ هایی از زرد مایل به سبز تا نارنجی و با دندانه ی بیکرومات پتاسیم، انواع قهوه ای، و با املاح آهن خاکستری تیره ی مایل به مشکی تولید می کند.
منبع: افسانه ی جاویدان فرش ایران (1389) محمدجواد نصیری، محمدرضا عبدالعلی (طراح)، آسیه دهقانی (طراح)، فرهنگسرای میردشتی