آشنایی با رنگ و رنگرزی در قالی بافی (7): زعفران
دوشنبه, 22 خرداد,1396
زعفران
زعفران از گیاهان تیره ی زنبقیان و نام علمی آن CROCUS SATIVUS است. گیاهی است پیازدار که در قائنات و بیرجند کشت می شود. گل زعفران به رنگ ارغوانی مختلط است و در آشپزی و به سبب عطر و طعم و رنگ آن به کار می رود. در گذشته از زعفران برای رنگرزی الیاف ابریشمی استفاده می کرده اند، ولی امروزه به علت گرانی فوق العاده ی آن مصرف چندانی در رنگرزی ندارد. زعفران با دندانه ی زاج سفید به رنگ نارنجی و با دندانه ی قلع به رنگ زرد در می آید.
منبع: افسانه ی جاویدان فرش ایران (1389) محمدجواد نصیری، محمدرضا عبدالعلی (طراح)، آسیه دهقانی (طراح)، فرهنگسرای میردشتی